صرافی ( Exchange ) در دنیای ارز‌های دیجیتال، همانند صرافی‌های فیزیکی که خرید و فروش ارز‌های فیات رو انجام می‌دهند، نیستند.
این نوع صرافی‌ها به صورت مجازی و بر بستر اینترنت فعالیت می‌کنند. نحوه کارشان هم به این صورت است که شما می‌توانید با پرداخت ارز فیات ( پول رایج ) ارز دیجیتال موزد نظر خود را دریافت کنید. در گذشته، تعداد صرافی‌های محدودی وجود داشتند که خدمات ارز‌های دیجیتال اراعه می‌کردند که که از امنیت پایینی هم برخوردار بودند و کار کردن با پلتفرم آن‌ها کمی دشوار بود; اما امروزه صرافی‌های زیادی تاسیس و شروع به فعالیت کرده‌اند که پلتفرم بسیار ساده‌تری نسبت به گذشته دارند وتقریبا همه افراد میتوانند در آن‌ها فعالیت داشته باشند.
امروزه ما دو نوع صرافی ارز‌های دیجیتا داریم:

1-متمرکز
2-غیر متمرکز

صرافی متمرکز به این معناست که تیم توسعه دهنده و مدیر صرافی کاملا به داراریی شما دسترسی دارند و می‌توانند آن را کنترل کنند اما در صرافی‌های غیر متمرکز همان‌طور که از اسمش پیداست، هیچ یک از افراد تیم توسعه و یا مدیر یا موسس اون صرافی توانایی در دخل یا تصرف یا کنترل دارایی افراد ندارند. در ادامه بیشتر با این صرافی‌ها آشنا خواهیم شد.

اعتبارسنجی پروژه‌ها

کوین‌ها و توکن‌ها همگی بر اساس هدفی ساخته شده‌اند که همگی قصد کمک به بشریت را دارند اما بسته به هدف و تلاش تیم توسعه و تحقق هر یک از اهداف، میتوان به آن ارز‌ها اعتبار داد. به عنوان مثال ارز بیت کوین برای جابجایی پول به مناطق مختلف کره زمین ساخته شد که تا مشکل افراد مختلف با بانک‌ها و انتقال پول را حل کند.
این یک هدف عالیست که در چند سال آینده یقینا جای سیستم بانک‌ها را خواهد گرفت. فرق بین کوین و توکن هم در این است که کوین، بلاکچین منحصر‌بفرد خودش را دارد اما توکن بر بستر بلاکچین کوین‌ها فعالیت میکند که اکثریت ارز‌های موجود در بازار توکن هستند که اغلب بر بستر بلاکچین اتریوم فعالیت میکنند.
در این بین توکن‌هایی هم هستند که بدون هیچ هدفی ساخته میشوند و فقط به علت حمایت عموم افراد یا برخی اوغات افراد مشهور جامعه محبوب میشوند و رشد میکنند حتی گاهی اوغات بیشتر از ارز‌های با هدف و با پشتوانه!
این نوع توکن‌ها شاید سود‌های کلانی رو به هولدر‌ها یا خریداران خودش به ارمغان بیاورد اما عملا بی دلیل رشد کرده‌اند و معلوم نیست که چه زمانی این توکن‌ها رشد خود را متوقف یا حتی از بین خواهند رفت!
پس اگر اقدام به خرید چنین توکن‌هایی کردید، سرمایه‌تان رو در معرض خطر و ریسک قرار داده‌اید.
متاورس
متاورس شبکه‌ای گسترده از جهان‌ها و شبیه سازی‌های سه بعدی پایدار است که به صورت آنی و لحظه به لحظه پردازش می‌شوند و در آن هویت اشخاص، اشیای فیزیکی، تاریخ بشر و حتی سیستم‌های پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ و همزمان تعداد زیادی از افراد را به صورت مجازی در خود جای می‌دهند. ناگفته نماند که دنیایی که در حال حاظر به عنوان متاورس شناخته می‌شود، سال‌هاست که همراه ماست.
شاید بهترین فیلمی که بتوان به متاورس تشبیه کرد، فیلم چهار گانه ماتریکس باشد. این سری فیلم که اولین نسخه آن در سال 1997 منتشر شد، در تمام ابعاد یک متاورس کامل را توصیف میکند. اگر این فیلم رو مشاهده نکردید،پیشنهاد می‌شود حتما ببینید تا متوجه این موضوع شوید.
اصطلاح متاورس، اولین بار در سال ۱۹۹۲ توسط نیل استفنسون (Neal Stephenson)
(Snow Crash)به کار برده شد. متاورس تصویری از یک دنیای مجازی است که در دنیای حقیقی وجود دارد.متاورس یک برنامه، پلتفرم یا گجت هوشمند در دنیای مجازی به بی نهایت می‌رسید، در این دنیای جدید از بعد زمان و مکان آزاد خواهید شد و می‌توانید بدون توجه به قوانین دنیای واقعی، قوانین دنیای خودتان را بسازید. یکی از مزیت‌های کلیدی متاورس حضور است؛ حسی که به‌جای تماشای اماکن و افراد، شما را به‌صورت فیزیکی با آن‌ها درگیر می‌کند.
برای نمونه، در سرویس‌هایی مانند Spatial و فیس‌بوک Horizon می‌توانید با همکاران خود دور یک میز مجازی جمع شوید که تجربه‌ی طبیعی‌تری نسبت به تماس‌های ایجاد شده بر بستر زوم و تماسهای تصویری گروهی خواهد بود.

تعریف و معرفی NFT

تاریخ نشان داده که روند تأیید مالکیت (Ownership) یک دارایی فیزیکی یا دیجیتالی مانند یک اثر هنری که فقط یک نمونه از آن موجود است،
شخصیت‌های بازی، املاک یا حتی یک توئیت، امری مهم و حائز اهمیت می باشد بطوریکه مهم است صاحب یک اثر هنری یا یک زمین چه کسی است.
در گذشته و با روال سنتی، مالکیت یا روند انتقال مالکیت هریک از این دارایی‌ها توسط سیستم های دیجیتال مبتنی بر کاغذ یا بصورت فیزیکی و روی یک برگه انجام میشده است اما این سیستم ها امکان خطا، تقلب یا کلاهبرداری را بسیار بالا می برند.
در سال 2017 مجموعه Dapper Labs موفق به طراحی یک برنامه غیرمتمرکز بر بستر بلاک چین اتریوم شد؛ این برنامه که CryptoKitties نام گرفت را می توان اولین نمونه NFTهای واقعی قابل انتقال و تأیید دانست.
این توکن‌های غیرقابل تعویض، با تخصیص ویژگی های تصادفی و طرح امضاهای دیجیتال بومی توانستند مالکیت آثار هنری یا کلکسیون ها را تأیید کنند؛ همچنین با استفاده از این توکن ها، خطر تقلب یا کلاهبرداری در انتقال دارایی‌ها به شدت کاهش می یابد.
توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)، برای موارد متعددی از هنر دیجیتال و آیتم‌های درون بازی گرفته تا اعتبار هویت دیجیتال و انتخاب عنوان برای یک زمین اعمال می‌شوند.
هرزمانی که شما هر یک از آثاری را به صورت NFT خریداری کنید، شما صاحب اول و اخر آن اثر خواهید شد. این تکنولوژی در آینده یقینا کارایی بیشتری پیدا خواهد کرد که مهم ترین هدفی که منتظر اجرایی شدن آن هستیم، انتقال سند ماشین، خانه بین خریدار و فروشنده و همینطور خرید و فروش هر چیزی که هر فرد تمایل به خرید دارد. در صورت اجرایی شدن این موضوع، احتمال کلاهبرداری و دزدی در تمام زوایا به شدت کم خواهد شد.